Oudercommissie

De oudercommissie is de schakel tussen de ouders en de directie van de kinderkorf. We bespreken met hen wat voor de ouders belangrijk is met betrekking tot de opvang van hun kind(eren). Dat kan soms een verzoek zijn om een bepaalde procedure te veranderen of in te voeren of we vragen om inzicht in de huidige werkwijze. Ook adviseren over zaken is een rol van de oudercommissie. Daarnaast is de oudercommissie actief bij het organiseren van borrels, feestelijkheden voor de kinderen etc.

Het doel van de oudercommissie is om de ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de kinderkorf. Het is belangrijk om te weten wat je kind de hele dag doet op de kinderkorf en hoe hij/zij verzorgd wordt. Hoe streng zijn de regels en wat is de achterliggende gedachte van het pedagogisch plan waar de kinderkorf mee werkt. Iedere ouder wil dat er over de verzorging van zijn/haar kind wordt nagedacht en dat die vervolgens eenduidig wordt uitgevoerd, in dezelfde lijn als thuis.

Een ander doel van de oudercommissie is de drempel te verlagen om iets aan te kaarten bij de leiding van het kinderdagverblijf. Wanneer je als ouder met een vraag, klacht of opmerking zit, die je bij voorkeur niet rechtstreeks aan de leiding meldt, kun je dat via de oudercommissie doen. Wij zorgen er dan voor dat het bespreekbaar wordt en dat je op een anonieme manier antwoord krijgt.