Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan kinderen vinden we heel belangrijk. Het is niet alleen een gezellig moment, het prikkelt de fantasie, draagt bij aan het taalgevoel en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. De Nationale Voorleesdagen is een evenement dat sinds 2003 door de CPNB wordt georganiseerd op initiatief en in opdracht van Stichting Lezen.

De Nationale Voorleesdagen gaan woensdag 22 januari van start met het Nationale Voorleesontbijt. Het boek ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáčec wordt die ochtend voorgelezen terwijl de kinderen genieten van een lekker ontbijtje. is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar en zal tijdens het ontbijt worden voorgelezen aan de kinderen. Op die dag mogen de kinderen in hun pyjama komen en eventueel met een knuffel.

De afgelopen jaren hebben we een voorleesestafette gehouden met de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms en tantes.
Dit was een groot succes en houden we er graag in!
Wij willen de papa’s, mama’s, ooms, tantes, opa’s en oma’s, die dat leuk lijkt, uitnodigen om in de week van 27 januari t/m 31 januari aan de kinderen voor te komen lezen uit een zelf meegebracht boek. Op iedere groepsdeur hangt een intekenlijst waarop de ouders kunnen aangeven op welke dag de papa’s, mama’s, ooms, tantes, opa’s en oma’s kunnen voorlezen.