De Kinderkorf Amstelveen

De kinderkorf in Amstelveen ligt in het Jac. P. Thijssepark vlakbij het Amsterdamse Bos, aan de Amsterdamseweg. Met ruim 32 jaar ervaring bieden wij hier betrouwbare en betrokken kinderopvang en staan wij voor:

home

Ontwikkelen op eigen tempo

In ons kinderdagverblijf staan liefde, aandacht, veiligheid, een goede verzorging en de ruimte om in eigen tempo te ontwikkelen centraal. Daarbij benaderen wij zoveel mogelijk de huiselijke situatie van het kind met opvang in verticale groepen.

De verticale groepen met maximaal 12 kinderen per dag vormen één grote familie met broers en zussen van 0 tot 4 jaar. De verschillende leeftijden bieden de leidsters ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht doordat de slaapjes op verschillende dagritmes vallen. Lees meer over de verticale groepen.

Klein maar fijn

Om kwaliteit en persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen is de kinderkorf bewust een kleine organisatie gebleven. Zo kunnen wij betrokken zijn bij ieder kind en hen persoonlijk voorbereiden op de volgende stap met een voorschools educatie programma: Uk & Puk.

De omgeving

Het dagverblijf ligt in een prachtige, natuurrijke omgeving en wordt omringd door het Van Leer park, het Thijsse park en het Amsterdamse Bos. Het ligt achter de Wereldschool Amstelveen, en is te bereiken via het pad links van de school dat tevens het toegangspad van het Thijsse park is. Het dagverblijf ligt op circa 100 meter van de weg en biedt dus een veilige, intieme speelplek voor de kinderen

In 1989 is de voormalige Marijke school, die vanaf 1953 in gebruik is geweest als kleuterschool, aangepast tot kinderdagverblijf. Het kinderdagverblijf is ondergebracht in een ruim gebouw van 200 m2 en heeft een zeer groot buitenterrein van ca. 600 m2.

Een tweede huis

In 2003 is het kinderdagverblijf geheel gerenoveerd en biedt nu plaats aan 2 verticale groepen van 12 kindplaatsen elk. Het kinderdagverblijf heeft door de kleinschaligheid een intiem karakter, dat voor kinderen (en ouders) een “tweede huis” wordt.

In 2008 is een stuk grond van ca. 500 m2 naast het kinderdagverblijf gekocht en daar is een tweede gebouw op gebouwd dat ook plaats biedt aan 2 verticale groepen van 12 kindplaatsen elk.

Met een totale oppervlakte van 1.300 m2 waarvan 400 m2 bebouwd is, heeft de kinderkorf Amstelveen een bijzonder ruime tuin voor de kinderen om in te spelen. De tuin is een eigen ontwerp en biedt speluitdagingen voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.