Warme maaltijden

Sinds januari 2017 serveren wij warme maaltijden tijdens de lunch voor de kinderen.
Het biedt ouders de vrijheid om ’s avonds wel of geen warme maaltijd te maken voor hun kind(-eren). Immers de kinderen hebben de noodzakelijke voedingstoffen al binnengekregen. En minder zout!
Een veel gehoorde opmerking bij de evaluatie was dat ouders aan het eind van de dag minder druk ervaren. De kinderen hebben ’s middags al warm gegeten waardoor er ’s avonds meer tijd is om kinderen in bad te doen of nog even gezellig een boekje te lezen of spelletje te spelen. Een andere veel gehoorde opmerking was dat kinderen de warme maaltijd beter eten dan thuis, zij zien het andere kinderen en de medewerkers doen, en proberen makkelijker iets nieuws.

Wij betrekken onze maaltijden van “Eet Gemak”, zo houden de medewerkers hun handen vrij om lekker met de kinderen bezig te blijven gedurende de ochtend. De kinderen krijgen biologische en vegetarische maaltijden aangeboden, dus verantwoord en gezond. Eet Gemak heeft een aparte keuken waar zij warme maaltijden voor jonge kinderen bereiden.
Op dit moment levert Eet Gemak aan al meer dan 300 kinderdagverblijven in Nederland. Zij houden met het bereiden van de maaltijden rekening met de voedingsbehoeften van kinderen. Dit betekent onder meer dat er vrijwel geen zout wordt verwerkt in de maaltijden. Eet Gemak houdt de richtlijnen van het voedingscentrum aan en past haar aanbod aan op het moment dat de richtlijnen veranderen.

Hieronder vindt u de meest recente weekmenu’s:

Weekmenu 8 april 2024