De Kinderkorf Diemen

De kinderkorf biedt, met al ruim 35 jaar ervaring, kinderen een veilige omgeving waar de mogelijkheid is om te groeien en ontwikkelen in eigen tempo. Hierbij staan liefde, aandacht, veiligheid en goede verzorging centraal.

tommie_001

Spelen, ontdekken en leren

Als één van de eerste kinderdagverblijven in Nederland is kinderdagverblijf de Kinderkorf in 1988 begonnen met het werken in verticale groepen van maximaal 12 kinderen per dag. Door de verschillende dagritmes van de kinderen hebben de leidsters meer ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht en behoeften.

Dankzij het intieme karakter van de groepen kan ieder kind zich in alle rust en met de nodige ruimte ontwikkelen. Bovendien biedt de kinderkorf vanaf 2½ jaar extra stimulatie om zich verder te ontwikkelen met het speciale Uk & Puk programma. Lees hier meer over Uk & Puk.

Afstemmen op eigen dagritme

Bij de Kinderkorf staan de behoeften van het kind en de ouder centraal. Daarbij wordt de opvang afgestemd op het dagritme van uw kind zodat zowel u als uw kind zich thuis en op gemak voelt bij de Kinderkorf. Heeft u speciale wensen dan horen wij dat graag van u.

Kleinschalig met een intiem karakter

Op 6 mei 2013 is de kinderkorf verhuisd naar onze mooie nieuwe accommodatie aan de Tureluurweg. Op deze locatie hebben wij drie gebouwen gerealiseerd met daar tussen, door onszelf ontworpen, tuinen. In elk gebouw zijn twee verticale groepen ondergebracht, waarin per groep plaats is voor twaalf kinderen van 0 tot 4 jaar.

We hebben bewust gekozen voor 3 gebouwen in plaats van 1 groot gebouw. Door deze kleinschaligheid heeft het kinderdagverblijf een intiem karakter, dat voor kinderen (en ouders) een “tweede huis” wordt.

De groepen zijn als volgt verdeeld:
Op de Tureluurweg 2 wonen de Familie Knorretje en de Familie Lollifant.
Op de Tureluurweg 4 wonen de Familie Teigetje en KangaRoe.
Op de Tureluurweg 6 wonen de Familie Iejoor en de Familie Poeh.

Veilig en besloten spelen

De gebouwen liggen naast de brede school die in september 2014 in gebruik zal worden genomen. De tuin ligt als een hofje ingesloten door de 3 gebouwen. Dus de kinderen kunnen veilig en besloten buiten spelen. Vanuit het hofje is er zicht op het naastgelegen park met meertje. De gebouwen zijn speciaal ontworpen en gebouwd voor kinderopvang, dus helemaal afgestemd op het gebruik door kleine kinderen. Elk gebouw heeft een eigen tuin en er is een apart gedeelte voor kinderen vanaf twee jaar. De tuin is ingericht volgens eigen ontwerp en biedt veel speluitdagingen aan de kinderen.