Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het prikkelt de fantasie, draagt bij aan het taalgevoel en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Woensdag 25 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start met het Nationale Voorleesontbijt. Bij de kinderkorf organiseren wij dit jaar niet één, maar twee voorleesontbijtjes: namelijk op woensdag 25 en donderdag 26 januari.

Dit jaar staat het boek Maximiliaan Modderman geeft een feestje, geschreven door Joukje Akveld centraal. Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?

Uiteraard maken wij van deze ochtenden ook een feestje. De kinderen mogen op deze dagen gezellig in hun pyjama komen, waarbij we gaan voorlezen on het genot van een ontbijtje. Vergeet niet ook een setje gewone kleding mee te geven, dit is vooral handig als we gaan buitenspelen.

In de week van 30 januari tot en met 3 februari organiseren wij een voorleesestafette op de groepen. Wij willen de papa’s, mama’s, ooms, tantes, opa’s en oma’s, die dat leuk lijkt, uitnodigen om in de week van 30 januari t/m 3 februari aan de kinderen voor te komen lezen.

Wij kijken uit naar alle verhalen en gaan er weer een leuk voorleesfeest van maken met de kinderen!